SPS flytter tonstung ‘Air Flow Table’ for Center for Basic and Translational Neuroscience

Da Center for Basic and Translational Neuroscience under Nedergaard Lab’s Division of Glial Disease and Therapeutics skulle have flyttet et såkaldt ’Air Flow Table’, valgte man SPS til opgaven.

Simon Sanggaard, laboratorie ansvarlig ved Center for Basic and Translational Neuroscience, ved det Air Flow Table som SPS flyttede. Det 1,8 tons tunge bord udligner via automatisk styret lufttryk i benene for vibrationer. I begge sider er monteret sofistikerede mikroskoper og i midten en laser til begge enheder.

Simon Sanggaard, laboratorie ansvarlig ved Center for Basic and Translational Neuroscience, forklarer at bordet – der vejer ca. 1,8 tons – skulle flyttes fra gadeplan til fjerde sal på Panum. ”Det var en forholdsvis kompliceret opgave, så derfor faldt valget på SPS,” fortæller Simon.

Et Air Flow Table er ganske vist et ’bord’ – og så alligevel ikke helt. ”Bordet,” forklarer Simon, ”isolerer mod rystelser, der kan påvirke funktionen af f.eks. mikroskoper. Det sker via et konstant trykstyret laminart flow gennem bordets ben. Det sikrer en jævn udligning af rystelser. Den anden del er bordets ekstreme vægt på 1,8 tons, der bidrager til den høje stabilitet.”

”SPS greb opgaven særdeles professionelt an,” fortæller Simon. ”Først spurgte de ind til, hvad der er kritisk for produktet i forhold til flytteopogaven. Det var meget betryggende, at de var så proaktive i forhold til at sikre, at produktet ikke ville lide skade.”

Overblik over en del af laboratoriet ved Center for Basic and Translational Neuroscience.

SPS udfører kontinuerligt forskellige facility-opgaver for laboratoriet, fra komplicerede flytninger af videnskabeligt udstyr til småopgaver. ”Jeg er rigtig glad for samarbejdet med SPS. Både de store og komplicerede opgaver såvel som de små og simple, gribes professionelt an. Og så er de altid lette at få fat i og samarbejde med,” fortæller laboratorie ansvarlig, Simon Sanggard.

Det vibrationsfrie bord – Air Flow Table – der vejer ca 1,8 tons, bliver hejst med kran fra gadeplan til anden sal på Panum.

idt på det vibrationsfrie bord er monteret en laser der betjener de to 2-foton mikroskoper i begge ende af bordet.

Om Center for Basic and Translational Neuroscience:

Afdelingens forskning fokuserer på gliaceller – tidligere kendt for deres rolle som støtteceller for hjernens neuroner. Laboratoriets forskning har været med til at illustrere gliacellers rolle i flere neurologiske lidelser som Huntingtons, Alzheimers og Parkinsons, men også i rask tilstand som nøglespillere for normal hjernefunktion inklusiv blodtilførsel til aktive hjerneområder, rensning af hjernen under søvn og justering af saltbalance omkring nerveceller.

Du kan læse mere via dette link: http://ctn.ku.dk/research/nedergaard_laboratory/

Om SPS:

SPS er specialiseret i flytning og re-etablering af laboratorier, teknisk- og videnskabeligt udstyr, kemiske og biologiske materialer indenfor medicinalindustri, biotech, hospitaler og universiteter. Du kan læse mere om SPS via dette link: https://www.sps-nu.dk/